grzesiek
Liczba opinii:
( 0)
Użytkownik

|
 |
« : 28 Marzec, 2009, 14:37:41 » |
|
Podchodzę do tego zegarka n-ty raz. Podoba mi się ogólna koncepcja ale 3 ja gupi jestem czy on ma indeksy z lumimasą i wskazówki bez   3 ja gupi jestem?
|
|
|
|
|
|
-Co myslisz, Czesiu? -Myśle, że śpie, melepety!
|
|
|
eye_lip
Chief Executive Officer
Administrator
Liczba opinii:
( 11)
ATK
|
 |
« Odpowiedz #1 : 28 Marzec, 2009, 14:41:48 » |
|
No ale na podstawie tej foty, czy sprawdzaleś to gdzieś?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
grzesiek
Liczba opinii:
( 0)
Użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #2 : 28 Marzec, 2009, 15:13:17 » |
|
W ocdo oglądałem i albo to jakiś stealth albo zwykła blaszka.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jash
Liczba opinii:
( 4)
Mieszkaniec

|
 |
« Odpowiedz #4 : 28 Marzec, 2009, 22:49:27 » |
|
Grzesiek, zastanów się dobrze nad tym modelem Lonżina. Sprzedaję tą markę, ale tego modelu nie mam i już mówię dlaczego. Oczywiście możliwe, że teraz w Lonżinie to poprawili, ale gdyby nie to ostrzegam przed odpadającą ceramiką. Nie wiem jak to się dzieje, ale na 2 sprzedane zegarki w obu stało się dokładnie to samo. Tak jak pisałem na Kizimizi jest to dziwne, bo myślałem że cały bezel jest z HTC, a tu wychodzi jakby był tylko nią pokryty. Chyba, że jest cały i ona pęka. Nie widziałem tego na żywo, bo wtedy jeszcze nie pracowałem, ale wiem od szefowej że taki się stało.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
grzesiek
Liczba opinii:
( 0)
Użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #5 : 28 Marzec, 2009, 23:57:28 » |
|
dzięki
|
|
|
|
|
|
|
|
|
TomASH
Liczba opinii:
( 0)
Użytkownik

Miejsce pobytu: Racibórz - Kraków
ke?
|
 |
« Odpowiedz #6 : 04 Kwiecień, 2009, 01:01:47 » |
|
Grzesiek, zastanów się dobrze nad tym modelem Lonżina. Sprzedaję tą markę, ale tego modelu nie mam i już mówię dlaczego. Oczywiście możliwe, że teraz w Lonżinie to poprawili, ale gdyby nie to ostrzegam przed odpadającą ceramiką. Nie wiem jak to się dzieje, ale na 2 sprzedane zegarki w obu stało się dokładnie to samo. Tak jak pisałem na Kizimizi jest to dziwne, bo myślałem że cały bezel jest z HTC, a tu wychodzi jakby był tylko nią pokryty. Chyba, że jest cały i ona pęka. Nie widziałem tego na żywo, bo wtedy jeszcze nie pracowałem, ale wiem od szefowej że taki się stało.
Ring jest w całości z ceramiki. Pod wpływem np. uderzenia stalowa koperta sie lekko gnie a ring ten odpada (ale nie pęka!) Swatch Group w ramach gwarancji stosuje mocniejszy klej zamiast prowizorki produkcyjnej. Z tego co wiem, poprawiono już to i owo w łączeniu ceramiki ze stalą. Swoją drogą jest to bardzo fajny zegarek. Chciałem sam kiedyś go kupić ale wybrałem Hamiltona. Dzisiaj widzę, że Longines byłby bardziej uniwersalnym wyborem 
|
|
|
|
|
|
Dialog półinteligentów równa się monologowi ćwierćinteligenta S J Lec
|
|
|
Jash
Liczba opinii:
( 4)
Mieszkaniec

|
 |
« Odpowiedz #7 : 04 Kwiecień, 2009, 01:22:57 » |
|
Ring jest w całości z ceramiki. Pod wpływem np. uderzenia stalowa koperta sie lekko gnie a ring ten odpada (ale nie pęka!) Swatch Group w ramach gwarancji stosuje mocniejszy klej zamiast prowizorki produkcyjnej. Z tego co wiem, poprawiono już to i owo w łączeniu ceramiki ze stalą. Swoją drogą jest to bardzo fajny zegarek. Chciałem sam kiedyś go kupić ale wybrałem Hamiltona. Dzisiaj widzę, że Longines byłby bardziej uniwersalnym wyborem  Tak jak napisałem nie jestem naocznym świadkiem tych przypadków. Nie mniej z tego co mi opowiedziano nie było to "odpadnięcie" ringu. Zegarek jest całkiem przyjemny, to nie ulega wątpliwości. Uwierz mi, że niestety HTC pęka. Nie dalej jak 2 tygodnie temu przyjąłem do reklamacji zegarek Rado Sintra, gdzie w bransolecie pękła ceramika i musiałem zamawiać nowy element.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
TomASH
Liczba opinii:
( 0)
Użytkownik

ke?
|
 |
« Odpowiedz #8 : 04 Kwiecień, 2009, 02:04:46 » |
|
Przyjacielu, nie od wczoraj zajmuje się zegarkami więc wiem iż ceramika pęka  Pisałem że odpada ceramiczny ring dlatego, iż osobiście dwa razy przyjmowałem ten model do naprawy gwarancyjnej. Zdziwiło mnie również, że ceramika była w całości... Ja mam złe doświadczenia z ceramiką stosowaną np. w RADO. Dobrze, że chociaż części zamienne robione z HTC są stosunkowo tanie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jash
Liczba opinii:
( 4)
Mieszkaniec

|
 |
« Odpowiedz #9 : 04 Kwiecień, 2009, 11:39:55 » |
|
Przyjacielu, nie od wczoraj zajmuje się zegarkami więc wiem iż ceramika pęka  Pisałem że odpada ceramiczny ring dlatego, iż osobiście dwa razy przyjmowałem ten model do naprawy gwarancyjnej. Zdziwiło mnie również, że ceramika była w całości... Ja mam złe doświadczenia z ceramiką stosowaną np. w RADO. Dobrze, że chociaż części zamienne robione z HTC są stosunkowo tanie  Ja też nie od wczoraj zegarki sprzedaje  Ale nie o to chodzi. O tyle o ile w przypadku Lonżina nie będę się wykłócał, bo nie widziałem na własne oczy o tyle w przypadku Rado, które przyjąłem do naprawy nie wmówisz mi, że ceramika nie pęka. Klientowi zegarek spadł na dywan i na długości 1/4 ogniwka bransolety spiek właśnie pękł. Postaram się odszukać na zapleczu ten element i jeśli odnajdę wrzucę fotkę. Nie mniej nie obiecuje. Tak czy się ślepy nie jestem 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
TomASH
Liczba opinii:
( 0)
Użytkownik

ke?
|
 |
« Odpowiedz #10 : 04 Kwiecień, 2009, 13:15:52 » |
|
Przyjacielu, piszemy przecież o tym samym!  Nie wmawiam Tobie raczej niczego  Każdy wie, że ceramika pęka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jash
Liczba opinii:
( 4)
Mieszkaniec

|
 |
« Odpowiedz #11 : 04 Kwiecień, 2009, 14:08:27 » |
|
Przyjacielu, piszemy przecież o tym samym!  Nie wmawiam Tobie raczej niczego  Każdy wie, że ceramika pęka Zmęczenie, wybacz źle przeczytałem Twoją wypowiedź.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tsuki
Moderator
Liczba opinii:
( 1)
|
 |
« Odpowiedz #12 : 04 Kwiecień, 2009, 15:16:53 » |
|
Bez obrazy, ceramika jest ciekawa ale zegarek z luminescjencyjnymi indeksami ale bez luminescencji na wskazówkach to istne kuriozum, nawet jesli się weźmie pod uwagę podróbki 
|
|
|
|
|
|
Nie porzucajcie ideałów kwarcowej rewolucji!! 
|
|
|
grzesiek
Liczba opinii:
( 0)
Użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #13 : 04 Kwiecień, 2009, 16:48:39 » |
|
@Tsuki. Założyłem temat, bo nie mogłem uwierzyć w połączenia lumi indeksów i nielumi wskazówek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tsuki
Moderator
Liczba opinii:
( 1)
|
 |
« Odpowiedz #14 : 04 Kwiecień, 2009, 17:29:23 » |
|
Wiem, i dlatego nie rozumiem dlaczego to nie wzbudziło powszechnego zdziwienia a rozmowa przeszła na temat ceramiki.
|
|
|
|
|
|
Nie porzucajcie ideałów kwarcowej rewolucji!! 
|
|
|
|